Monday, February 25, 2013

Segenggam Tabah (^_^)

Antara lagu yang menjadi sumber inspirasi di kala diri kadang kala goyah dgn dugaan dunia yg xseberapa melanda diri..Lagu nyanyian in-team ini mempunyai bait-bait indah yg mampu memberi kata perangsang sejak diri di sekolah menengah lagi..
Telah tertulis suratan nasibmu... Derita buatmu ada hikmahnya... Terlukis senyum di bibir lesu.... Tak siapa tahu hatimu... Biarpun keruh air di hulu.... Mungkinkah jernih di muara... Biarpun jenuh hidup dipalu... Pasti bertemu tenangnya
. P/S : Apabila kita ditimpa kesusahan, rasakan dalam hati…ya, selepas ini akan datang kesenangan. Sabarlah sebentar. Apabila datang kesenangan, kita tetap tidak alpa…ya, selepas ini akan datang kesusahan. Bersiap-sedialah. Hakikatnya, tidak ada kesenangan dan kesusahan yang abadi di dunia ini. Kehidupan adalah satu pergiliran antara senang dan susah yang berterusan…Sentiasa merintih meminta & meletakkan pgharapan pd ALLAH,DIA xkn sesekali mengecewakan kita,insyaALLAH. Oleh itu Usah dipinta HIDUP yang MUDAH, tapi pintalah HATI yang TABAH menghadapinya.Apa sahaja yang berlaku pada diri kita, tidak ALLAH takdirkan tanpa tujuan. Carilah apa tujuan itu...InsyaALLAH, hidup kita akan sentiasa bertujuan. Capailah tujuan itu kerana disitulah letaknya kejayaan dan kebahagiaan kita.Hidup adalah satu siri pelajaran yang panjang dan berterusan. ALLAH mendidik kita pada setiap yang berlaku dalam hidup ini.Tujuannya adalah untuk kita menjadi lebih baik sebagai hamba ALLAH dan Khalifah. ALLAH Maha Menyayangi,DIA menyayangi kita dgn ksh sygNYA..cuma kita yg kdg kala tidak setia & mengabaikan cinta pertama kita..Kembalikan hak cinta tersebut pada pemberi segala yg kita punya & pemilik yg sebenar hati kita.Hasbunallahu wa ni’mal wakiil, ni’mal maulaa wa ni’man nashiir. InsyaALLAH,Rabbi yassir wa la tu’assir, Rabbi tammim bil khayr, Amin..Ya Rabbal Alamin ~ (^_^)

No comments:

Post a Comment